Vivild Vandværk A.m.b.a.

Skoletjeneste

Vi samarbejder med skolen

Har I sat vand på skoleskemaet, har I måske glæde af nogle af disse informationer.

Vivild Vandværk er i fuld gang med at lægge vores vandforsyning om for at sikre vores vand mod eventuelle fremtidige forureninger af pesticider og nitrat m.m.

Fra begyndelsen af 2018 vil vi producere vandet i samarbejde med vandselskaber i Allingåbro, Auning, Hevring, Holbæk, Lystrup St., Nørager, Øster Alling og Udbyhøj.

Vandet skal pumpes op af jorden under Løvenholm Skoven og behandles i et helt nyt og moderne vandværk nord for Auning. Boringerne ligger i den vestlige kant af skoven, fordi vandet strømmer fra skoven mod vest. Derfor vil vi altid være sikre på, at vandet her er helt rent.

Der bliver lukket for adgang til det nye vandværk, der skal drives af Vandsamarbejde Vest Djursland, men der kommer store vinduer i, så I kan se ind.

Opgaver om vand

På Norddjurs Vandråds hjemmeside, https://ndv-info.dk/skoletjeneste/, ligger der opgaver med lærer- og elevvejledninger samt links til eksterne læringsressourcer om vand.

Norddjurs Kommunes naturfagsnetværk stiller i samarbejde med Norddjurs Vandråd materialekasser til rådighed, hvis I vil lave vandanalyser. Kasserne skal bestilles gennem skolebiblioteket. Der er lærer- og elevvejledning i kassen og på Norddjurs Vandråds hjemmeside.

Fakta om Vivild Vandværk og vores vand: